Wij geloven | Getuigenissen

Waarom laat ik mij dopen?...

In Handelingen21:16 staat: Wat aarzel je dan nog? Sta op, laat je dopen.

God heeft tot mij gesproken dat ik nu echt een keuze moet maken, of ik verder wil en met Jezus wil leven of dat ik kies voor de wereld.

Ook al ben ik opgegroeid in een in huis waar Jezus altijd de belangrijkste is. Is het voor mij niet zo vanzelf sprekend dat ik zelf ook echt Jezus wil volgen. Hier heb ik een aantal jaren mee geworsteld. Door alle dingen die gebeurd zijn ben ik boos en teleurgesteld geweest en had ik mijn vragen en twijfels over God. In deze jaren ben ik wel blijven zoeken naar God en blijven vragen of hij zichzelf aan mij wou laten zien. Dit gebeurde niet zoals ik wou dus werd ik nog bozer. Toch heeft God wel antwoord gegeven.

Op school ben ik best vaak gepest en hoorde ik er niet bij, juist op zulke moeilijke momenten heeft God mij zijn liefde laten ervaren. Die liefde gaf mij kracht om door te blijven gaan. Nu heeft God mijn ogen hiervoor geopend om te kunnen zien dat Hij mij een liefde geeft die de wereld mij nooit kan geven.  

Het was erg moeilijk voor mij dat naar mijn idee God nooit iets van zich lied horen terwijl andere dit wel ervaarden. Maar nu heb ik duidelijk zijn stem gehoord. En weet ik dus zeker dat God ook mijn God is. En hij heeft dus gezegd dat ik zelf moet kiezen wie ik nu wil volgen, dat ik niet meer langer moet wachten. God vraagt mij om mijn hele leven aan hem te geven, en Jezus te volgen. Mijn antwoord daarop is JAAAAA. Daarom wil ik mij laten dopen.

Angela Aeilkema

 

Volg ons op: